SKOLENS NYHEDSBREV

Skolen udsender årligt nogle få nyhedsbreve om hvad der sker på skolen.

Ønsker du at følge med - bedes du venligst tilmelde dig via den blå knap i højre side.

Nyhedsbrev september 2020

 Vi er altid glade for at byde velkommen til en ny sæson, men denne gang er vi ekstra glade for at se vores kursister igen. Covid-19 har holdt os alle hjemme i flere måneder og vi mærker tydeligt, at mange har savnet samværet og undervisningen på skolen. Derfor glæder det os at være i fuld gang igen.

Covid-19 tiltag

Covid-19 sætter stadig nogle begrænsninger og har krævet nogle ændrede arbejdsgange og rutiner. Vi har normalt kørt med holdstørrelser op til 12 personer, men har nu vurderet hvert enkelt fag og hvert enkelt lokale og nedjusteret deltagerantal, hvor det er nødvendigt, for at sikre god afstand. Undtagelserne er de lokaler, hvor der er ekstra plads.

Samtidig har vi sørget for håndsprit overalt på skolen, ekstra rengøring i lokaler og på toiletter, afstand ved bordene i kantinen, forskudte pauser og regler for adgang til køkken. Alt sammen noget man bliver briefet om når man starter op på et hold. Vores kursister har allerede taget rigtig godt imod disse tiltag og de ændrede rutiner er hurtigt blevet en del af hverdagen.

Fagfoldere

Som nævnt i sidste nyhedsbrev, er der fra og med i år ikke produceret et samlet program for skolens kurser. Der kommer hele tiden nye tiltag og derfor har vi i stedet valgt at lave små fagfoldere, som hurtigt kan ændres, når der løbende opslås nye kurser, foredrag og workshops.

Lige nu finder du følgende foldere på vores hjemmeside:

I serien, ”Vild med…” finder du Vild med garn, Vild med vævning, Vild med broderi, Vild med akvarel, akryl og tegning, Vild med keramik, Vild med fiber, Vild med upcycling og quilling samt Vild med knipling. Flere foldere er på vej…

Samtidig finder du folderen; DESIGN til DIT HJEM

DESIGN til DIT HJEM – foredrag og workshops

Vi glæder os til dette nye tiltag, som løber af stablen søndag den 18. oktober 2020.

Vil du gerne sætte dit præg på dit eget hjem med lækkert design du selv har lavet, men får det bare aldrig gjort? Enten fordi du ikke har værktøjet, fordi du ikke kan overskue alt det der skal købes, fordi du mangler inspiration eller mangler tiden til et længerevarende kursus? Så hiv en enkelt dag ud af kalenderen og deltag i DESIGN til DIT HJEM.

Inden vi går i gang, skal vi over en kop kaffe/the, høre et inspirerende foredrag med Anne Kirketerp, som fortæller om Craft-psykologi. Foredraget beskriver, hvorfor håndværk og håndarbejde ikke blot er meningsfyldt og dejligt at udføre, men også har en lang række gavnlige, fysiske og psykologiske effekter. Anne har netop udgivet en bog om dette emne, som kan købes efter foredraget.

Efter foredraget går vi ud i de forskellige værksteder. Der vil være mulighed for at vælge en enkelt workshop eller 2 forskellige workshops ligesom det er muligt at gå på den samme workshop 2 gange, hvis der er et fag man er specielt glad for. Der kan vælges mellem følgende fag:

Et andet nyt tiltag er CAFÉ KREA. Caféen er et kreativt netværk for unge mellem 18 og 25 år. Her mødes vi i kantinen torsdage i ulige uger fra kl. 19:00 – 21:00, første gang den 24.9.2020.

Her har man mulighed for at komme med et kreativt projekt som man gerne vil have hjælp eller inspiration til. Man kan også lade sig inspirere af andre deltagere eller den instruktør, som også vil være til stede. Det er underordnet om du strikker, hækler, syr, tegner, vil pimpe dit tøj op eller noget helt andet. Der vil være en lille brugerbetaling til evt. materialer, kaffe/the mm. Spred gerne budskabet, hvis du kender en ung person, som kunne have glæde af CAFÉ KREA. For yderligere information kan man sende en mail til info@skolenforkreativfritid eller kontakte instruktør; Dorte Fogh Pedersen på 26 11 70 24.

Seniorskolen

Seniorskolen er kommet godt i gang igen og her er der også sket nogle tilpasninger. Vi er normalt omkring 100 personer samlet, når Seniorskolen afholder foredrag, men vi har fra opstarten af denne sæson delt holdet i to, således at der ved hver enkelt mødegang bliver afholdt et formiddags- og et eftermiddagsforedrag. Vores kursister har været velvillige og omstillingsparate, så det har fungeret rigtig fint.

Trædrejeseminar 2020 er aflyst pga. Covid-19

Desværre har vi været nødt til at aflyse vores trædrejeseminar til oktober, hvor vi skulle have haft besøg af Mick Hanbury. Det er vi rigtig ærgerlige over, men vender stærkt tilbage i 2021 med både Mick Hanbury og Glenn Lucas.

Juleworkshop - Søndag den 15. november kl. 9:00 - 15:00

De enkelte fag på årets juleworkshop er tilmeldingsklar på skolens hjemmeside og der er allerede godt gang i tilmeldingerne. Vælg en workshop om formiddagen fra 09:00 - 11:45 eller en om eftermiddagen fra 12:15 - 15:00 - eller vælg begge dele. Der er også mulighed for at bestille en let frokost på forhånd.

I år har vi følgende, spændende fag på programmet:  Bevikling / vævning af små ophæng  Broderede hjerter NY Broderi for 2 generationer  Ecoprint på papir  Glashåndværk  Nålefilt  Quilling  Sy en poncho NY  Vævede coaster NY  Vådfiltede julehjerter

Herudover er der følgende fag, som har lidt andre mødetider og priser: Flødeboller (kl. 8:30 - 11:30) eller Flødeboller (kl. 12:15 - 15:15)  Julepynt i porcelæns-ler (9:00 – 15:00)

Læs mere og tilmeld dig på https://skolenforkreativfritid.dk/kurser/?cat=workshops-sommerskole-og-uge-31 eller send en mail til info@skolenforkreativfritid.dk

Besøg Skolen for kreativ fritid på Facebook og Instagram.  Går du ind og slår notifikationer til på vores facebookside, så får du automatisk, løbende info om aktuelle kurser og tiltag. Er du på Instagram, finder du skolen på @skolenforkreativfritid. Gå ind og følg os og lad dig inspirere.

Tilmelding til skolens hold samt oprettelse af medlemskab kan ske via skolens hjemmeside: www.SkolenForKreativFritid.dk eller mail: info@SkolenForKreativFritid.dk

På gensyn
Katharina Voetmand
Skoleleder
 

 Ledige pladserLedige pladser

Kursusnummer
NYHEDSBREV

Pris

0,- Almen
0,- Pensionist i Viborg kommune

KONTAKT


Skolen for kreativ fritid
Industrivej 13
8800 Viborg

Skoleleder: Katharina Voetmand

Telefon: 86 62 62 31

Mail: info@skolenforkreativfritid.dk

CVR: 14906606

Telefontid: Alle hverdage 8:30 - 9:30

Besøg også:

;