SKOLENS NYHEDSBREV

Skolen udsender årligt nogle få nyhedsbreve om hvad der sker på skolen.

NYHEDSBREV - APRIL 2021

Nu ser det ud til, at vi endelig kan komme i gang med undervisning på skolen igen. Foreløbig er udmeldingen, at vi kan starte op efter 21. maj og vi arbejder på højtryk for at blive klar. Hjemmesiden opdateres løbende og det er muligt at tilmelde sig allerede nu. 

1 HOLDOPSTART

Det fleste hold starter op efter sommerferien, men der er også nogle stykker, som er planlagt til at starte op og afsluttes før sommerferien. Det gælder følgende hold:

KERAMIK:

27.05.2021 - Keramik, torsdag aften v/Patricia Pharao

01.06.2021 - Støbning for alle, tirsdag aften v/Lone Holm

02.06.2021 - Keramik for alle, onsdag aften v/Lone Holm

04.06.2021 - Keramik drejekursus, weekend v/Patricia Pharao

18.06.2021 - Keramik drejekursus, weekend v/Patricia Pharao

 
KNIPLING:

25.05.2021 - Knipling, formiddag v/Kirsten Hansen

26.05.2021 - Knipling eftermiddag v/Kirsten Hansen

MALERI OG TEGNING:

22.05.2021 - Akvarelmaling - abstrakt, weekend v/Ann Dalsgaard Villadsen

26.06.2021 - Tegn og mal bedre, onsdag aften v/Mie Dissing

PERGAMANO:

26.05.2021 - Pergamano, onsdag formiddag v/Doris Vigsø

STRIK OG HÆKLING:

01.06.2021 - Garn på mange måder, tirsdag aften v/Margit Nørmølle

18.06.2021 - Maskinstrik, lang weekend v/Margit Nørmølle - FULDTEGNET - venteliste mulig

 2 GENERALFORSAMLING 2021

Skolens årlige generalforsamling er blevet fastsat til tirsdag den 27. maj. Så har du lyst til at være med til at præge skolens udvikling, er det på generalforsamlingen, du har mulighed for at gøre din indflydelse gældende. Du skal være medlem for at deltage. Kontingent 100 for personligt – og 150 kr. for husstands- medlemskab (2 voksne). Generalforsamlingen afholdes kl. 19:00 i kantinen, Industrivej 13, Viborg. Tilmeld dig via skolens hjemmeside eller send en mail til info@skolenforkreativfritid.dk 


3 UGE 31 I VIBORG

Uge 31 i Viborg bliver det første større arrangement, som afholdes på skolen, efter at vi igen får mulighed for at åbne op – OG VI GLÆDER OS! Uge 31 i Viborg sker naturligvis i overensstemmelse med myndighedernes krav og anbefalinger omkring afstand, rengøring osv.  

Så brænder du for en kreativ ferie i hyggeligt samvær med dygtige instruktører og andre kursister, så er uge 31 i Viborg måske noget for dig. I år har vi følgende, spændende og meget varierede fag på programmet: 


AKVAREL OG BILLEDVÆVNING

v/ Ann Dalsgaard Villadsen - akvarel og Doris Bundgaard Hansen - billedvævning

Væv et flot billede efter en akvarel, du selv har malet. Den første dag lærer du at male med akvarelfarver. Med udgangspunkt i mandagens akvareller starter billedvævningen inkl. opsætning af væveramme og valg af garn. Der væves med flere tynde tråde sammen, mest hør og uld. Væveteknikker gennemgås undervejs på kurset. En dag leger vi og væver med en af akvarellerne. Vi river den i strimler og væver med papiret og garn ind imellem. Forskellige muligheder for montering gennemgås.

FILT MED TRYK OG BRODERI

v/ Karin Graungaard Petersen - tryk, Majbrith Annesen - filt, Sara Diamant Hamilton Møller - broderi

Lav dine egne unikke udsmykninger til dit hjem, med en kombination af tre kunsthåndværker teknikker. Vi starter op med at lave en stærk, farverig bund af filtede fibre. Herefter skal vi med forskellige trykketeknikker tilføje detaljer og struktur. Til sidst laver vi den endelige finish med broderi. Du vil ugen igennem blive guidet og inspireret af de tre kunsthåndværkere på skift.

KERAMIK

v/ Patricia Pharao

Der undervises i alle former for formgivning af keramik ( kvætsning, pladeteknik, skulptur- lys huse i porcelæn og drejning ). Vi vil skabe brugsgenstande til hjemmet eller haven. På vores flotte værksted har vi 6 drejeskiver og med masser af plads til kvætsning og de mange andre teknikker. Der er masser af rum til fordybelse. Instruktøren vil komme med forskellige oplæg, som man kan vælge at arbejde med, eller hvis det nu bare er det fuglebad du altid har drømt om at skabe - så er der også plads til det. Kurset er for alle - uanset kendskab til den keramiske verden.

PILEFLET

v/ Jane Enemark

Pileflet er for dig, der kan lide at arbejde med hænderne og er vild med naturmaterialer. Her bliver du udfordret til at lave mange, forskellige, flotte ting i pil. Vi skal blandt andet lave kurve, fuglefoderhuse, bakker og mange andre ting. Du vil komme til at lære flere forskellige teknikker og prøve forskellige modeller af. Er du nybegynder, starter vi med noget der er overkommeligt. Har du flettet før, har instruktøren nogle lidt større udfordringer med. Du vil komme hjem med flere forskellige ting i pil, som du vil glædes over mange år frem. 

TEGN OG MAL BEDRE

v/ Mie Dissing

Kurset er for alle, der gerne vil blive bedre til at tegne og male – uanset om du er begynder eller øvet. Du får blandt andet undervisning i rumforhold, proportioner, metoder, materialer, lys og skygge. Kom med til nogle lærerige timer, hvor vi både vægter den fælles og den individuelle læring med fokus på udvikling, inspiration og kreativ udfoldelse. Du kommer til at arbejde med forskellige teknikker og metoder og der arbejdes med både blyant, kul, farvekridt og vandfarver. Ved interesse kan der også undervises i croquis.

TRÆDREJNING

v/ Per Sepstrup

I de første 2 dage ved drejebænken, præsenteres grundlæggende teknikker og opspændingsformer. Der vil bl.a. være fokus på langs-drejning, tværdrejning og endetræsdrejning. Emnerne kan være fugle med forskudt centrum, liggende fugle, lysestager af forskellig form evt. også med forskudt centrum, vaser, æsker med låg, skulpturelle figurer, køkkenting m.v. I de sidste 3 dage vil der være oplæg til mere avancerede drejeopgaver og teknikker. Slibning af værktøj, opskæring og opbevaring af træ samt overfladebehandling vil indgå som en naturlig del af kurset.

UPCYCLING, MAKRAMÉ, QUILLING OG LIMTEKNIK

v/ Dorte Fogh Pedersen

Upcycling: Vi arbejder blandt andet med kalkmaling, glas, dåser, maleri i gamle bøger og giver gamle rammer nyt liv. Quilling: lær forskellige quilling teknikker med forskelligt værktøj og lav de flotteste ting, lige fra smukke blomster til små 3D mus eller bamser og flotte ophæng. Lim teknik er en teknik, hvor man med få midler, kan skabe smukke kranse, dekorationer og fade af tørret naturmateriale, som blade, grene, stauder, tørrede svampe, kogler, haveaffald, græsser og tang. Makramé; vi skal lære at knytte plante ophæng, smukke lygte ophæng med genbrugsglas, eller en regnbue i flotte farver.  Du kommer til at lære de knob, der er behov for, for at kunne knytte et smukt ophæng. 

TILMELDING UGE 31

Du kan tilmelde dig Uge 31 i Viborg via dette link

På grund af sommerferie og planlægning er såvel tilmeldings-, betalings- og afmeldingsfrist den 15. juni 2021. Har du ikke allerede fået materiale omkring uge 31, kan du finde folderen på skolens hjemmeside. Har du spørgsmål, ønsker du at få tilsendt et fysisk program eller vil du gerne tilmelde dig, så kan du frem til 15. juni kontakte os på telefon 86 62 62 31 (alle hverdage kl. 8:30-9:30) eller send os en mail på info@skolenforkreativfritid.dk. Efter den 15. juni er der stadig mulighed for at gå ind på skolens hjemmeside og tjekke hvilke fag der er ledige pladser på. Er der plads på holdet, kan du stadig nå at tilmelde dig. 


 45 TRÆDREJESEMINAR 2021

SAMT KURSER MED MICK HANBURY OG GLENN LUCAS

Trædrejeseminaret 2021 afholdes i år den 16. og 17. oktober. I år får vi igen besøg af to særdeles kompetente trædrejere, nemlig Mick Hanbury og Glenn Lucas.

Vi glæder os specielt meget til at byde velkommen til trædrejeseminaret i år, efter at vi desværre måtte aflyse seminaret i 2020 pga. Covid-19. 

Trædrejeseminaret på Skolen for kreativ fritid er blevet en tilbagevendende begivenhed, hvor trædrejere hvert år mødes, for at få ny inspiration fra dygtige og internationalt anerkendte trædrejere. Igen i år kombineres trædrejeseminaret med kurser i ugen op til og i ugen efter seminaret.

I dagene op til trædrejeseminaret afholdes der 2 kurser 2-dages kurser med Mick Hanbury som instruktør.

Hold 216631 tirsdag/onsdag d. 12. + 13. oktober 2021 - FULDTEGNET - venteliste mulig

Hold 216632 torsdag/fredag d. 14. + 15. oktober 2021 - FULDTEGNET - venteliste mulig

I dagene efter trædrejeseminaret afholdes der 2 kurser 2-dages kurser med Glenn Lucas som instruktør.

Hold 216633 mandag/tirsdag d. 18. + 19. oktober 2021 - FULDTEGNET - venteliste mulig

Hold 216634 onsdag/torsdag d. 20. + 21. oktober 2021 - LEDIGE PLADSER

På skolens hjemmeside finder du link til program for trædrejeseminar 

Tilmelding til seminar og kurser kan ske på www.skolenforkreativfritid.dk. Ønsker du at komme på venteliste til et af kurserne, skal du kontakte kontoret på mailadressen:  info@skolenforkreativfritid.dk

Besøg Skolen for kreativ fritid på Facebook eller Instagram @skolenforkreativfritid. Går du ind og slår notifikationer til på vores facebookside, så får du automatisk, løbende info om aktuelle kurser og tiltag. Vælger du at følge vores instagram-side får du løbende inspirerende billeder fra skolens mange fag-tilbud. 

Tilmelding til skolens hold samt oprettelse af medlemskab kan ske via skolens hjemmeside: www.SkolenForKreativFritid.dk eller mail: info@SkolenForKreativFritid.dk 

Vi glæder os utrolig meget til at byde velkommen til alle kursister og instruktører.

Pas på jer selv og hinanden! 

Katharina Voetmand 
Skoleleder 


 
Ledige pladserLedige pladser

Kursusnummer
NYHEDSBREV

Pris

0,- Almen
0,- Pensionist i Viborg kommune

KONTAKT


Skolen for kreativ fritid
Industrivej 13
8800 Viborg

Skoleleder: Katharina Voetmand

Telefon: 86 62 62 31

Mail: info@skolenforkreativfritid.dk

CVR: 14906606

Telefontid: Alle hverdage 8:30 - 9:30

Besøg også:

Medlem af Fora
;